English Български
Follow Us
Subscribe
Search : [ ]
|

Free Talk Corner

Ralitsa Kovacheva
Европейският парламент ще направи преглед на датското председателство и ще оцени резултатите от заседанието на Европейския съвет на 28 и 29 юни 2012. Гледайте на живо тукhttp://ec.europa.eu/av...live.cfm?page=2
3 July 2012 08:38
Ralitsa Kovacheva Датският премиер Хеле Торнинг-Шмид открои като голямо постижение на датското председателство постигането на съгласие за единния европейски патент. Повече по темата четете тук http://www.euinside.eu...-all-for-growth
3 July 2012 08:44
Ralitsa Kovacheva Датското председателство отчете успех по отношение на разщиряването с даването на статут на кандидат на Сърбия и започване на преговори с Черна гора.
3 July 2012 08:49
Ralitsa Kovacheva Датският премиер се опита да омаловажи неразбирателството между Съвета и Парламента по отношение на Шенген като го обясни с различни виждания.
3 July 2012 08:53
Ralitsa Kovacheva Председателят на ЕК Жозе Мануел Барозу получи думата, за да обясни резултатите от заседанието на Европейския съвет.
3 July 2012 08:54
Ralitsa Kovacheva Барозу подчерта, че ЕК не е доволна от резултатите по отношение на МФР, патента и Шенген, защото според него е намалено европейското измерение и е подкопан общностния метод.
3 July 2012 09:02
Ralitsa Kovacheva ЕНП открои като един от най-важните приоритети за ЕС създаване на обща енергийна политика.
3 July 2012 09:06
Ralitsa Kovacheva Социалистите поздравиха датското председателство за споразумението за европейския патент и директивата за енергийна ефективност. Вие показахте, че човек може да бъде европеец като същевременно защитава интересите на своята страна, каза лидерът на социалистите Ханес Свобода.
3 July 2012 09:11
Ralitsa Kovacheva Лидерът на Зелените Даниел Кон-Бендит: Две страни блокират напредъка по енергийната ефективност- Германия и Полша. Г-н Камерън, който си позволява да чете морал на всички и да ни се кара като учител, блокира Европа. Относно Шенген, ако всяка страна може да отваря и затваря граници както си иска, това ще означава края на европейската общност. Относно интегрирането на Сърбия и Черна гора- добре, но забравяме Босна и Херцеговина- единствената страна без европийска перспектива е страната, която стана жертва на ужасите на Балканите.
3 July 2012 09:18
Ralitsa Kovacheva Датски депутат от евроскептичната група Европа на свободата и демокрацията атакува персонално Хеле Торнинг-Шмид като каза, че датското председателство всъщност е било най-дългото интервю за работа в историята, защото г-жа Шмид няма да остане на власт в Дания и иска да си намери работа в ЕС.
3 July 2012 09:34
Ralitsa Kovacheva Българският евродепутат от групата на социалистите Ивайло Калфин поздрави датското председателство за добрата работа по отношение преговорите за МФР и проправянето на път към бъдещо споразумение.
3 July 2012 09:48
Ralitsa Kovacheva Очаквано, много от евродепутатите напомниха за влошените отношения между Съвета и Парламента заради Шенген. За съжаление, едно добро и амбициозно председателство като Датското, което постигна важен напредък по отношение на икономическото управление и финансовата регулация, ще бъде засенчено от скандала по Шенген. Повече по темата четете тукhttp://www.euinside.eu...r-over-schengen
3 July 2012 09:59
Ralitsa Kovacheva Депутатите продължават с обсъждане на резултатите от заседанието на Европейския съвет.
3 July 2012 10:09
Ralitsa Kovacheva Президентът на Европейския съвет Херман Ван Ромпой започна изброяването на постигнатото от Европейския съвет с пакта за растеж. Не става дума просто за инжектиране на пари, подчерта той, а за действия на национално и европейско ниво, включително за засилване на единния пазар.
3 July 2012 10:17
Ralitsa Kovacheva Няколко страни изразиха желание за засилено сътрудничество за въвеждане на ДФС до края на годината, каза президентът на Европейския съвет.
3 July 2012 10:18
Ralitsa Kovacheva Херман Ван Ромпой обясни какво е постигнато по отношение на банковия надзор, рекапитализацията на банки и изсупуването на облигации от спасителния фонд ЕМС. Той описа и реформите на еврозоната, предложени в неговия доклад до Европейския съвет.
3 July 2012 10:23
Ralitsa Kovacheva Решението да се приложи ДФС като засилено сътрудничество не слага край на дебата за въвеждането на данъка като нов собствен ресурс в европейския бюджет, каза председателят на ЕК Барозу.
3 July 2012 10:30
Ralitsa Kovacheva Барозу: Ще бъде странно когато обсъждаме бъдещето на ЕС ако ЕП като демократичната институция избрана от гражданите не участва директно.
3 July 2012 10:36
Ralitsa Kovacheva Лидерът на групата на ЕНП Жозеф Доул: Трябва да имаме икономически политики на европейско ниво. Групата на ЕНП подкрепя създаването на банков съюз и пакта за растеж. Имаме нужда от политически интегриран съюз, каза г-н Доул.
3 July 2012 10:43
Ralitsa Kovacheva Лидерът на социалистите Ханес Свобода каза, че е сложен край на ерата Меркози. Президентът Оланд и Марио Монти засилиха демократичната атмосфера, добави той.
3 July 2012 10:47
Ralitsa Kovacheva Социалистите настояват ЕП да участва директно в обсъждането на идеите за банковия съюз.
3 July 2012 10:49
Ralitsa Kovacheva Невероятно, но лидерът на либералите Ги Верхофстад изглежда доволен от резултатите от съвета.
3 July 2012 10:52
Ralitsa Kovacheva Ги Верхофстад критикува Финландия и Холандия, които обявиха, че няма да подкрепят купуването на държавен дълг от спасителния фонд ЕМС.
3 July 2012 10:54
Ralitsa Kovacheva Съпредседателят на Зелените Ребека Хармс каза, че Европейският съвет е взел добри решения, но има опасения относно прилагането. Според нея не бива да се чака до края на годината, за да се приложат взетите решения. До септември ЕК да излезе с конкретни предложения за банковия съюз, фискален съюз, фонд за изкупуване на дълга и евентуално еврооблигации, призова лидерът на Зелените.
3 July 2012 11:01
Ralitsa Kovacheva Европейски консерватори и реформисти: В бъдеще еврозоната няма да има нужда от избори, след като бюджетните и икономически политики ще се пишат в Брюксел. Единственото решение е еврозоната да стане по-малка и някои страни да се върнат към националните си валути.
3 July 2012 11:10
Ralitsa Kovacheva Найджъл Фарадж от Европа на свободата и демокрацията заяви на президента Ван Ромпой: Казахте, че има пробив, но никой не ви вярва!
3 July 2012 11:17
Ralitsa Kovacheva Депутатът от ЕНП Марио Мауро каза, че ако погледнем пресата в различнте страни излиза, че всеки лидер е занесъл вкъщи различни резултати от срещата на върха. Той помоли президента Ван Ромпой да обясни точно какво е било договорено.
3 July 2012 11:24
Ralitsa Kovacheva Белгийският евродепутат от ЕКР Дирк Ян Епинк: Еврозоната вече е известна като зоната на шантажа.
3 July 2012 11:30
Ralitsa Kovacheva Карл Хаглунд от АЛДЕ: ЕС взема решения когато ножът е опрял до кокала. Но има неясноти, например по отношение на решението спасителните фондове да се използват да закупуване на облигации, което обаче не е изрично заявено в заключенията на съвета.
3 July 2012 11:45
Ralitsa Kovacheva Решенията на Европейския съвет бяха взети единодушно и допускам, че те ще бъдат спазени, заяви президентът Ван Ромпой. Процедурата за вземане на решения в Европейския механизъм за стабилност не позволява те да бъдат блокирани от отделните страни, обясни той.
3 July 2012 12:00
Ralitsa Kovacheva Беше грешка да не привлечете ЕП да участва в подготовката на вашите идеи от самото начало, обърна се председателят на ЕП Мартин Шулц към президента ван Ромпой. В бъдеще ЕП тярбва да има пълноценно участие в работата ви, каза Шулц с нетърпящ възражение тон.
3 July 2012 12:01
Ralitsa Kovacheva Председателят на ЕК Барозу: Решенията на Европейския съвет балансират нуждата от растеж с нуждата от стабилност, нуждата от реформи за повишаване на конкурентоспособността с нуждата от солидарност. Сега е от фундаментално значение всички правителства да се придържат към постигнатото споразумение, което трябва да бъде приложено бързо. Но има твърде много политически сили които говорят едно в Страсбург и друго в националните си столици. Има пълен консенсус включително със страните извън еврозоната за нуждата от стабилизиране на еврозоната. Към британските консерватори: Озадачен съм от лекотата с която някои от вас препоръчват някои страни да напуснат еврозоната, това е в пълно противоречие с позицията на вашия лидер Девид Камерън. Като критикувате рекапитализацията на банките не забравайте, че именно Великобритания е страната в ЕС, която е дала най-много пари на данъкоплатеца за спасяване на банките. Ще спечелим заедно или ще загубим заедно, не може резултатите от Съвета да се коментират като победа за едни и загуба за други. Не ми харесва, когато лидери излизат от съвета и казват, аз спечелих срещу останалите, това не е правилно. Тези думи на Барозу бяха посрещнати с невиждани аплодисменти от евродепутатите.
3 July 2012 12:44
 
free talk corner
Adelina Marini
#FAC EU foreign ministers discussed a report by the EU HR for foreign and security policy Federica Mogherini on her visit in #Libya, where the Union re-opened its offices in Tripoli
16 July 2018 15:01
Adelina Marini #FAC #Mogherini on #QMV: We never never in these almost 4 years had a problem with unanimity. I don't exclude in the future this to become a problem but now even on defence we decide with unanimity, even with UK still in. What I can indicate as a problem is the problem of inconsistency. On other issues, yes, indeed
16 July 2018 15:20
Adelina Marini
The #Eurogroup will discuss today the outcome of the European Council in the end of June and in particular the future of the euro area
12 July 2018 14:46
Adelina Marini #Eurogroup Mario Centeno: It's quite impressive the list of commitments Bulgaria has put forward to join both the ERMII and the banking union and it is something worth to praise
12 July 2018 15:01
Adelina Marini
The European Commission is proposing new proposals for a reforms programme for the euro area and a eurozone budget. Stay tuned for live updates
31 May 2018 11:33
Adelina Marini Dombrovskis: Around half of all countries could possibly be benefiting of this stabilisation fund
31 May 2018 12:15
newsletter


You can unsubscribe here from our newsletter

follow us
Абонирайте се за мен в YouTube
partners Citizen-E
Open Montenegro
One Europe
euinside